Αυτό το βίντεο αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σας!
Πολύ καλή επεξήγηση από τον κορυφαίο επιστήμονα Sucharit Bhakdi (Σουχαρίτ Μπάκντι) που αρέσκεται να προβάλλει τις επιστημονικές αλήθειες και να καταρρίπτει τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση. Eξηγεί με τον πιό κατατοπιστικό τρόπο γιατί πεθαίνει ο κόσμος από τα εμβόλια και με ποιόν τρόπο αυτό θα συνεχίσει για τον ίδιο λόγο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Sucharit Bhakdi (Σουχαρίτ Μπάκντι) γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1946 στην Ουάσιγκτον, D.C.) είναι Αυστριακός ειδικός στη μικροβιολογία, την ιολογία και την επιδημιολογία των λοιμώξεων.
Είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz και ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής από το 1991 έως το 2012.
Από το 1963 έως το 1970 σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, από το 1966 έως το 1970 ως κάτοχος υποτροφίας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών.
Για αρκετό καιρό ο Bhakdi εργάστηκε ως ιδιωτικός βοηθός του εσωτερικού Walter Siegenthaler.
Τον Φεβρουάριο του 1971 προήχθη σε Doctor.
Από το 1972 έως το 1974 είχε υποτροφία από την Max Planck Society στο Max Planck Institute for Immunobiology στο Freiburg.
Από το 1974 έως το 1976 έλαβε επιχορήγηση από το Ίδρυμα Alexander von Humboldt στο Ινστιτούτο Max Planck για την Ανοσοβιολογία στο Φράιμπουργκ.
Μετά από ένα χρόνο παραμονής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Gießen από το 1977 έως το 1990.
Τον Ιούλιο του 1979 διορίστηκε ως καθηγητής το 1982 και καθηγητής ιατρικής μικροβιολογίας το 1987 πριν διοριστεί στο Πανεπιστήμιο του Mainz το 1990.
Από το 1991 ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής ως καθηγητής .
Ο Sucharit Bhakdi αποσύρθηκε την 1η Απριλίου 2012.
Από το 2016 ερευνά ως επισκέπτης μελετητής στο Christian- Albrechts-Universität zu Kiel.
Μέλος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών «Proteins as Tools in Biology» στο Πανεπιστήμιο του Giessen (1987-1990)
Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Ανοσοπαθογένεση» (1990-1999)
Ομιλητής του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Μόλυνση και εμμονή στις λοιμώξεις» στο Μάιντς (2000–2011).
Επιστημονική εργασία!
Το 1978, ο Bhakdi ανακάλυψε την πρώτη πρωτεΐνη που προσβάλλει και βλάπτει τα κύτταρα βυθιζόμενη στην κυτταρική μεμβράνη, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό πόρου.
Ήταν το πολυαναμενόμενο μόριο ενίσχυσης του συστήματος συμπληρώματος, το οποίο σχηματίζεται στην επιφάνεια ξένων κυττάρων ως αποτέλεσμα αλυσιδωτής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Με την επακόλουθη ανακάλυψη ότι τα ίδια τα βακτήρια μπορούν επίσης να παράγουν πρωτεΐνες που σχηματίζουν πόρους, άνοιξε ένα νέο πεδίο έρευνας.
Σήμερα είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειονότητα των παθογόνων βακτηρίων παράγουν σχηματισμούς πόρων που βλάπτουν τα κύτταρα ξενιστές.
Το 1984 ο Bhakdi κλήθηκε να παρουσιάσει την έννοια της βλάβης των κυτταρικών μεμβρανών από τους σχηματιστές πόρων στη Royal Society στο Λονδίνο.
Από τότε, η εξέταση αυτού του θέματος παρέμεινε στο επίκεντρο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων.
Η έρευνα για το συμπληρωματικό δίκτυο οδήγησε τον Bhakdi στην περιοχή της αθηροσκλήρωσης.
Το 1989 ανακάλυψε ότι αυτό το συστατικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενεργοποιείται μυστηριωδώς στα αγγειακά τοιχώματα όπου εναποτίθεται η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL, η «κακή» χοληστερόλη).
Ο λόγος για αυτό θα μπορούσε να διευκρινιστεί και η επακόλουθη εργασία οδήγησε τον Bhakdiσε μια νέα επεξηγηματική ιδέα – την υπόθεση του Μάιντς – για την ανάπτυξη της διαδεδομένης αθηροσκλήρωσης της νόσου. Συνέχισε να συμβάλλει στην έρευνα για την ελονοσία και τον πυρετό του δάγκειου πυρετού.
Δημοσιεύσεις!
Περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις με λίστα Pubmed (κύριος συγγραφέας και συν-συγγραφέας), καθώς και πολλά άλλα άρθρα και κεφάλαια βιβλίων.
ΒΡΑΒΕΙΑ
1979 Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Giessen
1979 Βραβείο ιατρικής προόδου Constance
1987 Βραβείο της Γερμανικής Εταιρείας Υγιεινής και Μικροβιολογίας
1988 Βραβείο Dr. Friedrich Sasse
1989 Βραβείο Robert Koch της πόλης του Clausthal-Zellerfeld
1989 Βραβείο Ludwig Schunk για την ανθρώπινη ιατρική
1990 Βραβείο Gotthard Schettler
1991 Βραβείο Gay Lussac Humboldt
Βραβείο Schwarz Pharma 1999
Βραβείο Aronson 2001 για «πρωτοποριακή εργασία στον τομέα του συστήματος συμπληρώματος και των βακτηριακών τοξινών» [48]
2005 Βραβείο H. W. Hauss [49]
Μετάλιο 2005 του κράτους της Ρηνανίας-Παλατινάτου
2009 Μετάλλιο Rudolf Schönheimer της Γερμανικής Εταιρείας Έρευνας στην Αρτηριοσκλήρωση